Geplaatst op Geef een reactie

Clipdance

Eigenlijk verklapt de naam van deze dansvorm eigenlijk al een beetje waar het allemaal om draait. Bij Clipdance is het de bedoeling dat men precies dezelfde bewegingen maakt als de artiesten en dansers in officiële muziekclips. Clipdance wordt meestal uitgevoerd in groepen mensen die in rijen of een bepaalde andere opstelling met elkaar dansen. Men danst echter wel altijd los van de anderen en er vinden weinig tot geen aanrakingen plaats.

Interesse in Clipdance in Amsterdam? Kijk snel verder op deze website over Dansen in Amsterdam en ontdek alles over Clipdance in Amsterdam.

Clipdance en streetdance in Amsterdam

Als er iets is dat deze twee dansvarianten gemeen hebben, dan is het wel de show. Alles draait om het vermaken van het publiek, stoere bewegingen die precies op de muziek passen en het maken van een echte dansshow. De kunst is om alle dansers op hetzelfde moment dezelfde bewegingen te doen maken. Bij streetdance wordt vaak gebruik gemaakt van dezelfde passen, handelingen en bewegingen in een verschillende combinatie. Zo ontstaat er op ieder nummer toch een nieuwe dans. Bij clipdance wordt de dans van een clip, show of concert compleet nagebootst. Deze dansen zijn stuk voor stuk uniek in elkaar gezet door een choreograaf.

Daarnaast gebeurt streetdance ook zeer regelmatig op nummers die al vrij oud zijn, maar nog altijd lekker klinken. Clipdance gebeurt uitsluitend op popmuziek uit deze tijd.

Wereldrecord Clipdance

In 2009 werd nog een wereldrecordpoging gedaan dat verband hield met clipdance. Iedereen heeft er vast wel van gehoord. Duizenden mensen die over de hele wereld op hetzelfde tijdstip de dans van het nummer ‘Thriller’ van Michael Jackson dansten. Ook Nederland deed aan dit wereldrecord mee. Geschminkt en wel stonden duizenden mensen in de meest angstaanjagende vormen op podia om de dans te laten zien. Deze dansvorm hoort dus ook bij clipdance.

httpv://www.youtube.com/watch?v=osNJQpgnGiQ

Dance for Fans

Clipdance wordt ook wel Dance for fans genoemd of, in de modernste versie, Dance 4 Fans. Ook deze naam klinkt natuurlijk heel logisch bij de dansvorm, waarbij het de bedoeling is de fans te vermaken. Daarnaast is er een variant voor kinderen die deze dansvorm leren in de dansschool, namelijk Dance 4 Kids. Deze vorm is voor kinderen van zes tot tien jaar oud.

Amsterdamse dansscholen en Clipdance

Clipdance is via Duitsland naar Nederland gekomen. In Duitsland is deze nieuwe dansvorm dan ook al langere tijd erg populair. Inmiddels nemen ook veel Nederlandse dansscholen deze dansvorm op in het aanbod. Hierbij worden de lesgroepen vaak ingedeeld op leeftijd of op niveau. De dansleraren zelf kunnen de nieuwste passen leren op een cursus, waarna ze deze bij brengen aan de leerlingen in een tijdsbestek van gemiddeld 10 weken.

Sport en dans

Clipdance is niet alleen dans, maar ook sport. Net als bij de nieuwe dansvariant Zumba verbrandt men veel calorieën tijdens het uitoefenen van deze dansvorm. Clipdance belooft dan ook in Nederland voor jong en oud een nieuwe rage te worden. Er worden regelmatig shows en demonstraties gegeven en er zijn veel kennismakingsavonden in de dansscholen die zich speciaal op deze combinatie tussen dans en sport richten. Ook bij deze dansvorm zijn er diploma’s of certificaten te behalen. Aan het einde van ieder dansseizoen komt er een professionele jury de dansers beoordelen, wordt er een examen afgelegd en kun je een niveau omhoog krabbelen.

Wil jij in Amsterdam Clipdancen? Kijk dan snel verder op deze website over dansen en dansscholen in Amsterdam. We laten je alles weten en helpen je graag op weg naar jouw dansschool in Amsterdam.

.

Geef een antwoord