Geplaatst op Geef een reactie

Danskleding Latin

Danskleding en Latin Dances
De Latijns Amerikaanse dansstijlen hebben een sensationeel, feestelijk karakter die meer frivoliteit uitstralen dan de diverse ballroomdansen. De kleding die bij Latin Dance wordt gedragen hoort natuurlijk dezelfde uitstraling te hebben. Voor de dames geldt vooral dat de jurk sexy moet zijn. Een jurk is overigens niet verplicht. De danseressen mogen ook een rokje met topje dragen. Ook bij Latin Dance is het belangrijk te stralen en te schitteren op de dansvloer, waardoor veel Latinjurken versierd zijn met glitters.

Scheureffect in de jurk

Een kenmerk dat veel echte Latinjurken hebben is de onderkant van de jurk met afscheureffect. Jurken met een strak rechte onderkant komen zelden voor onder de Latinjurken. Het moet lijken alsof er een stuk stof als het ware van de jurk is afgescheurd. Hierdoor krijg je een scheve, rafelige of haaientandachtige vorm. Deze jurken worden in de meeste gevallen op maat gemaakt voor de danseressen. Voor een op maat gemaakte jurk voor Latin Dance betaal je ongeveer tweehonderd euro. Wie een bijzonder ontwerp wil, meer glitters of een uniek extraatje moet er rekening mee houden dat de prijs snel op kan lopen naar de achthonderd euro.

Zomerjurken

Een goedkope optie is het dragen van een zomerjurk tijdens Latin Dance. Dit wordt vooral veel gedaan door beginnende danseressen. Zomerjurken zitten vaak strak aan het bovenlijf en hebben een lossere rok die om de benen zwaait. Dit komt erg overeen met een Latinjurk. Om toch een uniek kledingstuk te dragen tijdens de lessen of wedstrijden kun je een bezoek brengen aan een naai- of stoffenwinkeltje in Amsterdam. Hier vind je alles wat je nodig hebt om zelf een Latinjurk te maken.

Een rok met losse top

Bij het Latin Dance is het ook toegestaan een rok en een shirt te dragen. Het is hierbij wel de bedoeling dat de top strak om het bovenlijf zit en de rok wat losser kan bewegen. Er wordt steeds vaker gedanst in rokken en losse topjes. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de blote buik dan te zien is en de bewegingen meer geaccentueerd worden. Bij veel dansstijlen wordt er verwacht dat de kleuren van de kleding wat neutraler blijven. Bij Latin Dance is het zeker de bedoeling op te vallen. Felle kleding met glitters en accessoires is dus zeker aan te raden!

Geen kostuum

De mannen dragen bij Latin Dance geen kostuum, zoals bij bijvoorbeeld ballroomdans wel het geval is. Er wordt verwacht dat de heren een pantalon dragen met een witte blouse. Ook een blouse in een felle kleur, met glitters of spetterende kleurpatronen zijn toegestaan. Wel is het aan te raden hierbij eerst na te gaan wat de danseres van het stel draagt om de kleuren niet te laten vloeken met elkaar. Steeds meer Latin dansers kiezen voor een strak shirt of een hemd in plaats van een blouse. Dit is om de lichaamsbewegingen extra te accentueren.

Geef een reactie