Geplaatst op

Het Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event
Als er een evenement is dat puur en allen voor dansliefhebbers is, dan is het wel de Amsterdamse dansvierdaagse, ofwel het Amsterdam Dance Event. Dag en nacht gaat dit evenement door voor iedereen die het zo lang vol houdt. Jaarlijks bezoeken tienduizenden mensen uit binnen- en buitenland dit grootse dansevenement met een onovertrefbaar programma.

Clubfestival

Het Amsterdam Dance Event is een waar clubfestival voor bezoekers vanuit alle hoeken van de wereld. Al jaren staat dit evenement op de nummer een als het gaat om festivals op het gebied van dans. De organisatie is er dan ook van overtuigd dat deze vierdaagse de belangrijkste muziekconferentie van Europa is. Een ding dat zeker is, is dat het wel het grootste clubfestival ter wereld genoemd mag worden.

Activiteiten

Natuurlijk draait het bij het Amsterdam Dance Event voornamelijk allemaal om dans en muziek. Toch zijn er ook nog veel andere dingen te doen tijdens dit feest. Zo kunnen de bezoekers onder andere deelnemen aan workshops, masterclasses, luisteren naar lezingen en debatten en korte cursussen volgen. Naast een gigantisch danspodium is het evenement dan ook een decor van de internationale zakenwereld op het gebied van de muziek- en dansindustrie. Er kan kennis en ervaring worden uitgewisseld, men blijft op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen en ontmoet de meest inspirerende vakmensen uit meer dan veertig verschillende landen.

The big numbers

Ieder jaar wordt het Amsterdam Dance Event door een ruime 90.000 bezoekers bezocht. Dit zijn bezoekers uit binnen- en buitenland, afkomstig uit bijna vijftig verschillende landen. Bezoekers kunnen in de avonden kiezen uit ruim veertig clubs die actief aan het evenement deelnemen. Ruim tweeduizend professionals op het gebied van dans en muziek zijn aanwezig om op de tientallen locaties door de stad lezingen, workshops, cursussen en meer te geven. Deze professionals komen uit meer dan 45 landen over de hele wereld.

Amsterdam Dance Event 2010

In 2010 zal het Amsterdam Dance Event starten op 20 oktober en eindigen op 23 oktober. Dit zal alweer de vijftiende editie van het dansevenement zijn. Er zullen meer dan zevenhonderd optredens plaats vinden op maar liefst veertig verschillende podia die door heel Amsterdam te vinden zijn. Bezoekers mogen zeker nationale en internationale toppers van de muziek- en danswereld verwachten. Veel deelnemende professionals van vorig jaar zullen ook dit jaar weer van de partij zijn. Vorig jaar stonden de volgende artiesten op de podia:

Armin van Buuren (NL), Carl Craig (US), Dave Clarke (GB), David Guetta (FR), Darren Emerson (GB), Deadmau5 (CA), Don Diablo (NL), Faithless (GB), Fatboy Slim (GB), Fedde Le Grand (NL), Groove Armada (GB), John Acquaviva (CA), John Digweed (GB), Joost van Bellen (NL), Joris Voorn (NL), Josh Wink (US), Junkie XL (NL), Kaskade (US), Laurent Garnier (FR), Paul van Dyk (DE), Pete Tong (GB), Richie Hawtin (CA), Sander Kleinenberg (NL), Simian Mobile Disco (GB), Sven Väth (DE), Laidback Luke (NL), François K. (US) en natuurlijk vele anderen die Amsterdam uit de voegen lieten schieten. Kortom, ook het Amsterdam Dance Event 2010 zal weer een groots succes worden voor iedereen!