Geplaatst op Geef een reactie

Welke danskleding draag je met Ballroom?

Welke danskleding draag je met Ballroom?

Iedere dans kent een eigen kledingstijl. Ballroomdansen zijn de meest stijlvolle dansvormen en dat betekent natuurlijk dat de danskleding hier volledig op wordt aangepast. In Amsterdam kun je goed winkelen voor een mooi danspak. Vaak is het zo dat, vooral voor de dames, de jurken op maat (moeten) worden gemaakt. De standaard is dat de dames een lange jurk dragen, een ballroomjurk of een galajurk, met lange handschoenen en de heren dragen een kostuum of rokkostuum.Glitter en glamour

Neem eens een kijkje in de dansscholen van Amsterdam op het moment dat er ballroomdans geoefend wordt. De dansvloer staat vol met glitter en glamour. Zeker wanneer er voor een jury gedanst wordt, wordt er zo veel mogelijk aan het uiterlijk en de kleding van de dames gedaan. Een goede en spetterende verschijning wordt zeker bij ballroomdans erg op prijs gesteld.

Ballroom- en galajurken

De jurken worden in de meeste gevallen speciaal voor de danseressen op maat gemaakt. Dit is dan ook de voornaamste reden dat de kleding van de dames niet bepaald goedkoop te noemen zijn. Voor een basisjurk voor ballroomdans betaal je al snel rond de vijfhonderd euro. Wie iets speciaal wil, zoals een bijzondere vorm, meer glitters of meerdere afwijkende kleuren, betaald al gauw een bedrag van duizend euro. De jurk is dan wel volledig op maat gemaakt en honderd procent uniek.

Goedkopere opties

Amsterdam kent vele winkels om zelf kleding te maken. Het is dan ook een goede, en misschien zelfs nog wel leukere, optie om de jurk zelf te maken. Het kost wel even tijd, maar het zal uiteindelijk zeker de moeite waard zijn. Een andere goedkopere manier om aan een mooie dansjurk te komen is het afzoeken van internet. Er is zeker iemand in Amsterdam en omstreken die haar jurk niet meer gebruikt en deze tweedehands verkoopt via de bekende advertentiesites.

Het kostuum van de heren

Een mooi pak kopen is in Amsterdam niet zo moeilijk. In iedere straat is er wel een leuke winkel te vinden waar ze passende kostuums verkopen. Dansers kiezen er vaak voor het pak op maat te laten maken. Het is niet alleen belangrijk dat een pak mooi zit, maar je moet je er ook goed in kunnen bewegen tijdens het dansen. Onder de ballroomdansers is het rokkostuum eigenlijk nog altijd een must.

Het rokkostuum

Een origineel rokkostuum bestaat uit een open gedragen zwarte jas met zijden revers, waarvan de panden aan de voorkant korter zijn dan aan de achterkant. De broek is van dezelfde stof, zwart, zonder omslag en met een dubbele bies langs de zijnaden. Het laag uitgesneden vest hoort een paar centimeter langer te zijn dan het voorpand van de jas en het witte overhemd hoort een piqué front te hebben en een openstaande boord met omgeslagen punten. Het rokkostuum is afgeleid van de Engelse ruiterkleding uit de achttiende eeuw. De rok ontstond uit het jacquet waarvan de zijkanten waren weggesneden, omdat deze hinderden bij het paardrijden.

.

Geef een antwoord